Pun naziv pravnog subjekta: DANIK TRADE D.O.O.
Poštanska adresa: Matice srpske 72g, 11160 Beograd
Delatnost i šifra delatnosti: 47.90 Nespecijalizovana trgovina na veliko
Matični broj: 06919502
Poreski broj (PIB) 100836173
Web adresa: www.kancelarijskimaterijal.rs
Kontakt telefon: 011/ 3432-971
Kontakt e-mail: office@daniktrade.rs

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 6/2016) kupovina putem internet prodavnice kancelarijskimaterijal.rs smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat.

Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.U slučaju odustaka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod.

Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda na žiro račun kupca, i to nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je u obavezi da zahtev za odustanak od ugovora pošalje na e-mail adresu office@daniktrade.rs sa svim podacima vezanim za povrat novca.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac/izjavu o odustanku koju je prethodno dobio kao link unutar mail-a prilikom preuzimanja njegove porudžbine.

Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod više nije moguće vratiti prodavcu.

Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju u originalnom i neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti račun-otpremnica koju je kupac prethodno dobio uz porudžbinu, kao i odštampana uredno popunjena dokumentacija prethodno poslata na e-mail adresu iz porudžbine radi povrata novca.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen.

Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost.

Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje novca i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema obrasca/izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.Troškove vraćanja robe i novca – direktni troškovi, snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal. Kupac plaća iznost poštarine po zvaničnom cenovniku i uslovima kurirske službe AKS koje možete videti na sledećim stranicama. 

CENOVNIK KURIRSKE SLUŽBE

OPŠTI USLOVI   

Poštarinu plaćate gotovinom AKS kuriru koji bude preuzimao robu za zamenu.

----------------------------------

Obrazac za odustanak možete preuzeti na sledećem linku:

PREUZIMANJE OBRASCA ZA ODUSTANAK OD UGOVORA NA DALJINU

______________________________________________________________________